pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Lecsós csirkepaprikásom
    27

    Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Spagetti paradicsomos húsgombóccal
    39

    A húst egy tálba teszem, sót és borsot adok hozzá, összegyúrom, majd cseresznyénél nem sokkal nagyobb gombócokat formálok belőle. A hagymát...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pácolt magyaros sült oldalas
    40

    Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat és a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot,...

    • 3 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Pirított lebbencsleves
    7

    Egy lábasban olajat hevítünk, majd a lebbencstésztát megpirítjuk. A tűzről levéve, megszórjuk pirospaprikával, majd kiszedjük egy tányérra....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lencsegulyás
    45

    A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gyöngybab leves
    31

    A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sertésragu zöldborsóval
    33

    A húst alaposan megtisztítjuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, felkockázzuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk,...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • A legegyszerűbb körözött
    19

    A hagymát alaposan megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk. A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, borsot, a paprikát, a...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos csirkeraguleves tejszínnel
    19

    Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Székely-gulyás
    36

    Ez az étel egy paprikás, tejfölös lében főtt sertéshúsos káposzta, Székely József, egykori Pest megyei főlevéltárnok találmánya, aminek...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >