pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Bakonyi halleves
    0

    Vágjuk finomra egy fej hagymát. A hagymát futtassuk meg kevés olajon. Közben a zöldségeket vágjuk fel, tetszőleges darabokra. Rakjuk rá a hagymára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconos tekercs gombaraguval
    0

    A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk és meghintjük sóval és borssal. Ráfektetjük a bacon szeleteket és szorosan felcsavarjuk a húst. Felszeleteljük...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csirkepaprikás
    0

    A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát kisebb kockára vágjuk. A felhevített olajon, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Körözött juhtúróból
    0

    A hagymát alaposan megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk. A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, borsot, a paprikát, a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Anyukám karfiollevese
    5

    A karfiolt, sárga- és fehérrépát, zellert tisztítsd meg. A karfiolt szedd rózsáira, a répákat karikázd fel, a zellert kockázd fel. Tedd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Őzpörkölt burgonyakrokettel
    14

    A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk, 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Halgulyás
    12

    A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Dorozsmai molnárponty
    5

    A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fűszeres sajtos csirke
    12

    A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Provancei göngyölt
    38

    A fűszerkeveréknél provance-i fűszerkeverékre gondoltam, amit én házilag szoktam összeállítani, egyenlő arányú morzsolt zsályából, rozmaringból,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >