pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Resztelt máj burgonya variációkkal
    0

    A meghámozott burgonya végeit levágjuk, félre tesszük, ebből lesz később a burgonyapüré. A burgonyából fél centis szeleteket vágunk, pogácsa...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Resztelt Máj .
    1

    A májat megmosom ,szárazra törlöm,csíkokra vágom, a hagymákat megtisztítom ,félkarikára vágom,a burgonyát megtisztítom ,hasábokra vágom. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Resztelt máj
    1

    Elkészítés A májat leszélezzük: szép, egyenletesen szögletes formát adunk neki. A leeső részeket félcentiméteres kockára vágjuk,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Töltött káposzta
    306

    A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Libamáj szeletek friss lecsóval
    0

    A füstölt szalonnát kockákra vágom, majd megpirítom a vágott vöröshagymával. A zöldpaprikát csíkokra vágom és hozzákeverem a többi alapanyaghoz. Újra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pontyhalászlé
    0

    A halakat lepikkelyezzük, fejüket és farkukat levágjuk, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük. A megtisztított halak törzseit 2 cm-es szeletekre...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Halászlé Évamama módra
    0

    A disznózsírba megpárolom az apróra vágott hagymát és a tv paprikát , még párolódik , addig az apró halat forrásba levő vízbe teszem kb...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé bajaiasan
    0

    A halat megtisztítom, feldarabolom, a fejét hosszában kettévágom, lesózom. A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát összetöröm. A halat,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé 3.
    0

    A már előre megtisztított halat alaposan sózzuk, és 2 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk,...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Halászlé 1.
    0

    Megtisztítjuk a halakat. A fejét és farok részét levágjuk. A fejből a méregfogat (ami a garatfog) kiszedjük, ez fontos mert megkeserítheti az...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >