pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Egyszerű paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd a felkarikázott parasztkolbászt is hozzá adjuk. Rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felcsíkozzuk és egy lábasban ropogósra sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát amit üvegesre párolunk, majd a felkarikázott...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Hrajme - Észak-Afrikai halpaprikás (harcsából és tőkehalból) vegyeshal musszal
    0

    Elkészítés 1. Halakat filézzük, bőrüket lenyúzzuk, szeleteljük, csontjukat feltesszük alaplének főni. 2. Fokhagymát, vöröshagymát bronzos...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A füstölt szalonnát kisebb kockára vágom és zsírjára sütöm,majd a vöröshagymát apróra vágom hozzáadom és megdinsztelem. Fokhagyma nyomón...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felkockázzuk és elkezdjük sütni ,rádobjuk a hagymát és megpirítjuk.A paradicsomokról lehúzom a héját,felkockázom és hozzákeverem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Paprikás Krumpli
    0

    A nyersanyagokat megtisztítjuk,feldaraboljuk. Egy lábasban a zsírt felforrósítjuk,rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát,dinszteljük,rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    Az olajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra felvágott hagymát , zöldpaprikát , paradicsomot . Puhára pároljuk majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás Krumpli
    0

    A hagymát megpucolom, apróra vágom, és a szalonna zsíron dinsztelem. A krumplit pucolom, megmosom. Ha a hagyma megpirult, hozzáteszem a karikára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    2

    Az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk egy kis sóval, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és jól...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >