pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Lecsós csirke
    13

    A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymát is felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és összepirítjuk. Erre...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Chilis bab köményesen
    8

    A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Chilis bab dupla hagymásan
    21

    A hagymát apróra vágod, és az olajon aranysárgára pirítod (ne kezdjen el barnulni). Rádobod a darált húst, és folyton keverve, fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Chilis babos penne
    9

    A pennét sós vízben kifőzöd.Ameddig fő,elkészítjük a ragut: Annyi vörösbabkonzerv kell hozzá, amennyi személyre csinálod és ízlés szerint...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis tatárbeafsteak
    16

    A húst, apró lyukú darálón, legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Paprikalekvár
    7

    A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd megpároljuk, kevés olajon. Közben a paprikát is felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fedő...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Virslipörkölt
    4

    A hagymát vágjuk finomra, és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprikát, majd pirítsuk le. Engedjük fel...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán 2
    10

    A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájjuk a húsát és ledaráljuk. A hagymákat apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összekeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis bab hallal
    9

    1 fej hagyma, pirospaprika, bors. Ez képezi a pörkölt alapot, melybe belerakom a halat, babot (konzervesek, a bab lehet barna vagy fehér). Ha ez...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csípős káposztaleves
    66

    Tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát csíkokra, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >