pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Pacal bakonyi módra
    4

    Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször)...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt bográcsban
    16

    A marhalábszárat megtisztítjuk az inas részektől, és kisebb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A vöröshagymát apró...

    • 5 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Lencseleves kolbásszal
    71

    Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét....

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejfölös pacal
    1

    A pacalt megtisztítjuk, többször jól kimossuk és sós vízben feltesszük főni, míg puha nem lesz (kb. 4 óra). Ekkor ujjnyi vastag szeletekre...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyó 2
    31

    A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldborsós sertésragu
    21

    A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kockákra vágott húst, majd süssük fehéredésig és szórjuk rá a zúzott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lecsós sertésragu
    20

    A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Vaddisznó pörkölt
    15

    Lapockából szoktam készíteni, az nem olyan száraz Kockára vágom a lapockát, jól megmosom a hagymát, majd felrakom párolódni. Utána teszek...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Paprikás hal
    37

    A halat felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával és ebbe mártjuk a halszeleteket. Forró olajba sütjük. Közben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szerb paprikamártás
    4

    A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét. A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >