pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Erdélyi rakott káposzta
    3

    Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát. Tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta
    105

    A hagymát megfonnyasztjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a megmosott rizst, és rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a darált húshoz, sóval,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta
    25

    A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk. Amikor készen van, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdélyi zöldbableves
    14

    A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Tejszínes karaj gombával
    8

    A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban, mindkét oldalát elősütjük, majd lábosba szedjük. A visszamaradt olajban...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Lecsós sertésmáj
    18

    A májat vágjuk kockára. A hagymát vágjuk finomra, és dinszteljük meg. Rakjuk rá a májat. Fűszerezzük ízlés szerint. Adjuk hozzá a felaprított...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Budapest ragu sertésmájjal
    12

    A hagymát vágjuk finomra, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott májat, és fedő alatt pároljuk meg, félig. Közben fűszerezzük,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Fasírt fokhagymásan
    10

    A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt köménnyel
    4

    A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk,  aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt lapockából
    2

    A szikkadt zsemléket egy tálba tesszük és teszünk rá langyos vizet úgy, hogy ellepje hagyjuk had szívja meg magát vízzel. Egy másik tálba...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >