pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Krumplifőzelék
    0

    A lisztet olajon megpirítjuk, majd a meghámozott, felaprított vöröshagymát és a pirospaprikát beleszórjuk, majd hozzáadunk kb. három deci vizet....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Klasszikus pacalpörkölt
    2

    A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről. 30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-gombás penne
    10

    A hagymát finomra vágjuk, és megdinszteljük. A szeletekre vágott gombát rádobjuk a hagymára, és fedő alatt megpároljuk. Közben a pennét...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia sajtkrém
    6

    A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Kenyérre kenve, önmagában és felvágottal is ínyencfalat. A franciák kisebb korongokat formálnak...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves répával
    21

    Egy 3 literes lábasba apróra vágjuk a kelkáposztát, beletesszük a sárgarépát, virslit, a vöröshagymát belereszeljük. Megfűszerezzük az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magyaros gombakrém
    7

    A gombát és a hagymát felkockázzuk. A vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a gombát és a fűszereket. Sűrű kevergetés közben,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Egyszerű kőrözött
    3

    A hagymát apróra felvágjuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik) és tejföllel. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Egyszerű babfőzelék
    9

    A fagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni. Közben a vöröshagymát apróra vágva, zsírban megfonnyasztjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Zúzapörkölt
    11

    A jól megtisztított és megmosott fél zúzákat négyfelé vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, belekeverjük a zúzát,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta, kemény tojással
    13

    15 dkg rizst megmosunk és zsírba téve, keveset pirítjuk. Húslevessel feleresztjük és a sütőbe téve, puhára pároljuk 20 dkg sovány sertéshúst...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >