pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Gombás tészta
    18

    A szalonnát kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát meghámozzuk, karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fasírt
    9

    A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben, a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon, üvegesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hekkfilé
    86

    A filéket megmosom, majd jól megszeretgetem átpasszírozott fokhagymával. Sós tejbe teszem egy éjszakára. Másnap kiveszem és lecsepegtetem. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsófőzelék húspogácsával
    1

    A vizet sóval és cukorral felforraljuk, beleöntjük a borsót és felöntjük tejjel. Ha felforrt utánaízesítünk. Olajat hevítünk, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó krémleves
    5

    A sárgaborsót beáztatjuk, előző este. A leveskockát felrakjuk főni. Ha forr, beleöntjük a sárgaborsót és a fűszereket. Puhára főzzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás tésztaleves kolbásszal
    12

    15 deka lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk. Vékonyra kinyújtjuk és széles metéltre vágjuk. A felkarikázott kolbászt forró vízbe...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lecsós-tejfölös pulykragu
    14

    A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre, és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Almás-savanyú káposztás pulykaragu
    2

    A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét 2 centis kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű, mély teflonserpenyőt kikenünk...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Krumplifőzelék
    0

    A lisztet olajon megpirítjuk, majd a meghámozott, felaprított vöröshagymát és a pirospaprikát beleszórjuk, majd hozzáadunk kb. három deci vizet....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Klasszikus pacalpörkölt
    2

    A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről. 30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >