pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Gombás vagdalt
    0

    A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük a tejjel, a tojással, a meghámozott és finomra vágott vöröshagymával, a zúzott...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Magyaros gnocchi
    6

    Pörkölt alapot készítünk, amibe belerakjuk a gnocchit. Ebben puhára pároljuk és 3 evőkanál tejföllel kikeverjük.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Görög körözött
    40

    Villával törd össze a sajtot, minél krémesebb az állaga annál jobb. A tojásokat vágd fel apró kockára és a tejföllel, keverd hozzá a sajthoz....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó leves
    4

    A sárgaborsót, 2-3 órára beáztatjuk. A hagymát finomra vágjuk és a zöldségekkel együtt megpároljuk. Fűszerezzük, majd ha félig megpuhultak...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta
    12

    A vöröshagymát megdinszteljük olajban, majd rádobjuk az összepréselt fokhagymát is. Pirospaprikával megszórjuk, pici vizet öntünk rá. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves burgonyával
    9

    A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük,...

    • 4 személyre
    • 255 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves
    7

    A vöröshagymát felaprítom, a zsíron megdinsztelem pirosodásig, majd rárakom a felkockázott húst. Mikor fehér kérget kap, ráteszem a pirospaprikát,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves paradicsommal ízesítve
    2

    A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves kolbászosan
    106

    A húst kockára vágom. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megpirítom, tűzről levéve pirospaprikával meghintem, majd visszeteszem a tűzre...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves csipetkével
    2

    A húst megsózzuk, megtisztítjuk, felkockázzuk. A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon, lehúzzuk az edényt a tűzről (mert a pirospaprika...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >