pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Halászlé 2
    6

    Az alaphoz való halat és az összes fűszert egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel. Ezután kb. 1/2 óra alatt, teljesen szétfőzzük az összetevőket. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé alföldi módra
    0

    A zsíron felteszem pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Amint megpirult, leveszem a tűzről és ráteszem a fűszerpaprikákat és beleteszem...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vajdasági halászlé
    0

    A zsírba beletsszük a kockára vágott vöröshagymát, majd addig piritjuk még áttetsző nem lesz. Ha ez megvan akkor felöntjük tetszés szerint...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halászlé karácsonyra
    0

    Aprítsuk fel a felaprított hagymát és kevés zsíron pároljuk meg, egy csipetnyi sóval. Ameddig a hagyma párolódik, készítsük elő a halakat. A...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Csomboros Töltött káposzta!
    1

    A darált dagadóhoz hozzá adjuk a megmosott rizst, az egész tojást, a borsot, 1 ev piros paprikát,1,5 fej kockára vágott vöröshagymát,az aprított...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vörösboros szürkemarha pörkölt zöldfűszerekkel, nokedlivel és savanyúsággal
    0

    A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát alaposan lepirítjuk a babérlevelekkel együtt. Hozzáadjuk a kockákra vágott marha combot és ezt...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Friss lecsó, nyári zöldségekkel
    0

    Valószínű a lecsónál nyáriasabb magyar étel nem létezik. Nekem a lecsó egy szuper könnyű, igazi kiadós főételt jelent. Számomra a klasszikus...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Füstölt sertéspörkölt, nokedlivel
    0

    A finomra vágott vöröshagymát szépen lepirítjuk a fokhagymával együtt. Ezután öntsük hozzá egy kevés vizet és ismét pirítsuk le. Amikor...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát,majd meghintjük a pirospaprikával. Kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a fokhagymát,és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kolbászos Krumplileves Édes-Sós Túrósokkal
    0

    A túrót,margarint,finomlisztet és a teáskanál sót összegyúrjuk--éjszakára hűtőbe tesszük. Leves: A krumplit megpucoljuk,felkockázzuk...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >