pirospaprika

A magyar konyha jellegzetes fűszere. Levesek, mártások, saláták, főzelékek, húsos töltelékek, pástétomok, körözöttek, disznótoros készítmények fűszerezéséhez használjuk.
A magyar konyha egész ételcsaládjának, a paprikásoknak névadó fűszere. Ide tartozik: minden gulyásnak, hallének, halászlének, pörköltnek, paprikásnak nevezett ételünk.
Fontos,hogy a paprikát nem szabad forró zsiradékban hosszan pirítani, csak megfuttatjuk benne, mert elveszti piros színét, megbarnul és keserűvé válik.

  • Grillezett borjúhús nyárson Tesco Finest chorizóval
    0

    Húzzuk felváltva a nyársra a borjúcomb- és a chorizo szeleteket. Közepes tűzön grillezzük mindkét oldalát 3 percig. A grillezésnél keletkezett...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Diétás székelykáposzta
    0

    Első lépésként a vöröshagymát fogjuk megpirítani a fokhagymával, babérlevéllel együtt. Ezután jöhet rá a kockázott csirkemell, amit szintén...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fahéjas-vörösboros marharagu, zöldségekkel
    0

    A pofahúst daraboljuk fel és nagyon forró lábosban pirítsuk meg. Ezután szedjük ki és ugyanebben a lábasban pirítsuk meg a hagyát a fahéjjal...

    • 2 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves
    0

    A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk meg a zsíron. Adjuk hozzá a kockákra vágott húst és pirítsuk addig, amíg a húskockák minden oldala...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Körözött
    0

    A túrót dolgozzuk össze a tejföllel, a margarinnal, a pirospaprikával és adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Füstölt-gombás lecsó tarjával
    0

    A zsírszalonnát felkockázzuk és először megpirítjuk rajta a hagymákat, gombákat majd a paradicsommal folytatjuk. Az utolsó lépésként kerülnek...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bárányhús-gombóc leves
    35

    A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sonkás-tojásos pörkölt, nokedlivel
    0

    Hét darab tojást főzzünk készre, majd pucoljuk meg és szeleteljük őket negyedekre. Ezután készítsük egy pörköltet, úgy hogy a sonkát kockákra...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Savanyú káposztás sült pontypatkó, kaporral
    0

    A szalonnát felkockázzuk és lassú tűzön elkezdjük kiolvasztani belőle a zsiradékot. Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, babérlevelet...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta 2
    20

    Az erdélyi szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >