petrezselyemgyökér

A magyar konyha elmaradhatatlan zöldségnövénye évszázadok óta.Felhasználható levesekbe, párolva, pépesítve. Egy jó húsleves a magyar ízlés szerint elképzelhetetlen nélküle. Nagyon jó ízhatást érhetünk el vele a zöldséges rizsnél is. Ideális tárolási hőmérséklete 0 C-fok, tehát hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Akinek lehetősége van a vermelésre tavaszig jól el tudja tartani.

  • Húsleves skót módra
    15

    Két liter vízben, feltesszük főni a tyúkot, a sóval, borssal, borsóval és két óra hosszat főzzük. Ezután beletesszük az apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Babkrémleves
    8

    A babot felrakjuk főni, a zöldségekkel és a fűszerekkel együtt. Ha van füstölt levünk, abba is mehet, mert finom lesz. Ha megfőttek a babok,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Pulyka raguleves gazdagon
    1

    Az előmelegített olajon a kockázott húst 2-3 perc alatt átkavargatva pirítsd le! Ízlés szerint fűszerezd, szórd meg tárkonnyal, keverd át,...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Lencseleves
    15

    A lencsét felrakjuk sós, ételízesítős vízben főni. Kb. fél-egy órával a forrástól számítva, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Babgulyás
    11

    A csipetkéhez kell 1 db tojás, csipet só és olaj, valamint annyi liszt amennyit a tojás felvesz, hogy kemény tésztát gyúrhassunk. A babot és...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Lencsekrémleves tejszínesen
    7

    1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    7

    Egy fazékban vizet forralunk és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot, egészben, majd sóval ízesítjük. Amikor a hússal...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Erdélyi csorba leves zöldbabbal
    57

    Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát. Beletesszük a kockára vágott húst, és megfőzzük. Közben egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fácánleves zöldségesen
    2

    A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csülkös bableves burgonyával
    11

    Babot előző este beáztatjuk. Csülköt egy nagyon nagy fazékban, hideg vízben odarakjuk főni. Babérlevelet, borsot és az apróra vágott hagymát...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >