petrezselyemgyökér

A magyar konyha elmaradhatatlan zöldségnövénye évszázadok óta.Felhasználható levesekbe, párolva, pépesítve. Egy jó húsleves a magyar ízlés szerint elképzelhetetlen nélküle. Nagyon jó ízhatást érhetünk el vele a zöldséges rizsnél is. Ideális tárolási hőmérséklete 0 C-fok, tehát hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Akinek lehetősége van a vermelésre tavaszig jól el tudja tartani.

  • Tyúkhúsleves
    17

    A tyúkot megmossuk, feldaraboljuk és kb. 6 liter hideg vízben feltesszük főni. Kis lángon kell főzni, a főzési idő kb. 4 órahossza lesz. A fekete...

    • 6 személyre
    • 250 perc
    Részletek >
  • Vadas 2
    24

    Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. A hús hártyáját leszedjük, majd szeleteljük fel és tegyük a hagymára. Fedő alatt picit süssük...

    • 6 személyre
    • 140 perc
    Részletek >
  • Vegyes csontleves
    17

    A csontokat megmossuk, egy 4 literes fazékba rakjuk, annyi vízzel öntjük fel, hogy a zöldségek beleférjenek.A leves habját leszedjük, forráskor...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bugaci húsgombócleves
    236

    20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk, kisütjük a zsírjából, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron megpárolunk 1 kis fej kockára vágott...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vadas gombával
    12

    A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megpucoljuk, karikákra vágjuk, egy evőkanál étolajon 2-3 percig kevergetve pirítjuk, aztán fölöntjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Vadas busafilé
    6

    Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre párolom, a zöldségeket apró reszelőn lereszelem, hozzáadom a hagymához. Sózom, borsozom, babérlevelet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tökleves
    2

    A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk. A sütőtököt és a burgonyát nagyobb darabokra, míg a gyökérzöldségeket vékony karikákra vágjuk. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos pulykaragu leves
    2

    A pulykacombot megmossuk, leszárogatjuk, majd egycentis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. Az olajat kissé megforrósítjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos csirkeraguleves
    24

    A csirkemellet kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk. A csontot és a bőrt feltesszük főni, az egész  hagymával, sóval, borssal és némi szerecsendióval...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos halleves
    2

    A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >