petrezselyemgyökér

A magyar konyha elmaradhatatlan zöldségnövénye évszázadok óta.Felhasználható levesekbe, párolva, pépesítve. Egy jó húsleves a magyar ízlés szerint elképzelhetetlen nélküle. Nagyon jó ízhatást érhetünk el vele a zöldséges rizsnél is. Ideális tárolási hőmérséklete 0 C-fok, tehát hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Akinek lehetősége van a vermelésre tavaszig jól el tudja tartani.

  • Lebbencsleves
    54

    A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk és a zsírját fazékban kiolvasztjuk. Rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd üvegesre pirítjuk....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Finomfőzelék
    12

    A megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és karalábét 1 x 1 cm-es kockákra daraboljuk. A kelvirágot rózsáira szedjük,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos húsgombóc leves
    19

    A hagymát megtisztítom és nagyon apróra vágom. Kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a megtisztított és közel azonos nagyságúra kockázott,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Aranyló tyúkhúsleves
    16

    A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagyma és a fokhagymagerezd héját nem távolítjuk el, csak a végeit vágjuk le. A paprikát hosszában...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Gulyáshús másképpen
    13

    Egy kiló húst, falatokba vágva, 2 liter forró vízbe teszünk, sóval és egy kávéskanál tört borssal. Ha forr, lehabozzuk, és egy órai főzés...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldség leves
    14

    Három személyre, egy liter vizet tegyünk a fazékba forrni. Adjunk bele sót és borsot. Egy kanál zsírban pirítsunk lisztet úgy, hogy a rántás...

    • 3 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkekrémleves
    12

    A csirkemellet megmossuk, és sós vízben, puhára főzzük. A megtisztított, megmosott hasábokra vágott zöldségeket, a hagymával, egy liter vízben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pikáns, fejtős bableves
    96

    A hagymát nagyon apróra vágom és egy kevés olajon megdinsztelem. Rádobom a babot és a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, valamint a...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves 2
    23

    - A burgonyát és a zöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk. - A kockára vágott húst, a hagymával lepirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tavaszi csigaleves
    2

    Egy fazékban az apróhúst olajon addig pirítom, míg ki nem fehéredik. Beleteszem az összeaprított vöröshagymát és fokhagymát. Miután üvegesek...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >