petrezselyemgyökér

A magyar konyha elmaradhatatlan zöldségnövénye évszázadok óta.Felhasználható levesekbe, párolva, pépesítve. Egy jó húsleves a magyar ízlés szerint elképzelhetetlen nélküle. Nagyon jó ízhatást érhetünk el vele a zöldséges rizsnél is. Ideális tárolási hőmérséklete 0 C-fok, tehát hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Akinek lehetősége van a vermelésre tavaszig jól el tudja tartani.

  • Kocsonya zöldségekkel
    12

    A kocsonyahúst megmossuk és megtisztítjuk, majd hideg vízben felrakjuk főni. Ha felforrt, akkor leöntjük a vizet és újra felrakjuk hideg vízben...

    • 4 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos citromos halleves
    4

    A hagymát finomra vágjuk, a többi zöldséget pedig batonokra. A vajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket és félig megpároljuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pulykaragu leves
    7

    A pulykamellet és a zöldségeket kockára vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszerekkel...

    • 6 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Babgulyás 2
    18

    A babot és a füstölt csülköt, előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel, mindkettőt odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lengyel húsleves
    2

    A leves inkább ünnepi egytálételnek nevezhető, de a lengyel étlapokon levesként szerepel. A marhahúst, 4 liter vízben főni tesszük. Úgy...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejszínes lencseleves
    11

    A lencsét beáztatjuk 1 órára. A hagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat megmelegítjük és rárakjuk a hagymát, majd megpirítjuk. Sózzuk meg. Vágjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tésztás bableves
    6

    A fehér babot beáztatjuk vízbe. Kb. 2-3 órára. Addig a zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük. Egy fazékba oda tesszük főni a babot,...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Karfiol leves 2
    10

    Az apróra vágott hagymát, az olaj felén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára darabolt paradicsomot és zöldpaprikát. Kicsit megpároljuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Felvidéki vegyes leves
    10

    A burgonyát, sárgarépát, zöldséggyökeret, gombát, fokhagymát, vöröshagymát megpucoljuk. A burgonyát apró kockára daraboljuk. A gombát,...

    • 6 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Vadas marhaszegy
    10

    Jelen esetben marhahúsból készült, de a vadas mártás minden hús mellé illik. Külön is elkészíthetjük a mártást, de a legfinomabb akkor,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >