petrezselyemgyökér

A magyar konyha elmaradhatatlan zöldségnövénye évszázadok óta.Felhasználható levesekbe, párolva, pépesítve. Egy jó húsleves a magyar ízlés szerint elképzelhetetlen nélküle. Nagyon jó ízhatást érhetünk el vele a zöldséges rizsnél is. Ideális tárolási hőmérséklete 0 C-fok, tehát hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Akinek lehetősége van a vermelésre tavaszig jól el tudja tartani.

  • Kocsonya Vali módra
    6

    A megtisztított hozzávalókat, hideg vízzel, kis lángon feltesszük főzni. A főzési idő, kb. 2-3 óra. Amikor a húsok megpuhultak, kivesszük...

    • 4 személyre
    • 255 perc
    Részletek >
  • Lencsegulyás kolbásszal
    12

    A megtisztított vöröshagymát kockára vágom, olajban megpirítom, meghintem a pirospaprikával, beleteszem a fűszereket, az elkapart fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fácánleves gazdagon
    8

    A fácánt megtisztítjuk, átmossuk és hideg vízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztított zöldségeket...

    • 6 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Vadas csirkemájjal
    2

    A zöldségekből, fűszerekkel, a szokásos módon levest főzők. (Ha van otthon bármilyen csont vagy hús, azt is belefőzőm, így lesz húslevesem...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Magyaros babgulyás házi csipetkével
    18

    A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve, megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd...

    • 8 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Franciasalátás sonkás alagút
    68

    A tojásokat keményre főzünk. Ha kihűlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot egyforma, fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölthúsos fehérbableves
    11

    A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve, megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Hurkatészta leves
    3

    Egy kis fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágok és kevés zsírban megpirítom, hozzáadom a megtisztított, elkapart fokhagymát. Ekkor...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Burgonyás laskatészta leves
    21

    1 kis fej vöröshagymát tisztítás után, apró kockákra vágok, amit kevés olajon megpirítok. Hozzáadom az 1 gerezd elkapart fokhagymát, majd...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tepsiben sült zöldséges csirkemell
    47

    A csirkemellet kb. 10 cm-es darabkákra vágom. A fűszereket egy tálkában összekeverem és beleforgatom a melldarabkákat. A zöldségeket tisztítás...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >