petrezselyemgyökér

A magyar konyha elmaradhatatlan zöldségnövénye évszázadok óta.Felhasználható levesekbe, párolva, pépesítve. Egy jó húsleves a magyar ízlés szerint elképzelhetetlen nélküle. Nagyon jó ízhatást érhetünk el vele a zöldséges rizsnél is. Ideális tárolási hőmérséklete 0 C-fok, tehát hűtőben tárolva 2 hétig is eláll. Akinek lehetősége van a vermelésre tavaszig jól el tudja tartani.

  • Nyúlleves
    5

    A a sárgarépát, petrezselyemgyökeret meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon elkezdjük pirítani, kb. 2 perc után, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk....

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos halleves
    0

    A halfiléket kockára vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halgulyás
    12

    A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Szaggatott tésztaleves
    17

    A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, majd a zöldségeket rádobjuk, és rövid ideig dinszteljük....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Petrezselyem krémleves
    5

    A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Nyírségi húsgombócleves
    54

    Sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldbabot felszelek, krumplit kockákra aprítok, majd a zöldborsóval, sóval, szemes borssal felteszem főni. Míg...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Babgulyás ahogyan mi szeretjük
    44

    A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemegepaprikával, majd hozzáadjuk...

    • 10 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Zöldséges tarhonyaleves
    10

    A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva, meghintjük pirospaprikával. A lábasból a tésztát kiszedjük, és az edényben...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves gazdagon
    2

    A húst leforrázzuk, a hozzávalókat felpucoljuk, felaprítjuk. Kuktába tesszük, vizet öntünk hozzá, majd ízesítjük. Behabarjuk tejföllel...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Folytott hús
    9

    A húst előző este sós, borsos, mustáros pácban, szeletenként rétegezve pácoljuk. Másnap egy tűzállótálba rétegezzük, a következő módon:...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >