Legutóbbi receptek

  • Csirkemell falatok padlizsánnal
    24

    A csirkehúst csíkokra vágom, 2 ek. olajat a fűszersóval elkeverem. és a húshoz adom. Összekeverem, és hűtőbe teszem. A sárgarépát, lilahagymát...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Fejes saláta ecetes lében
    13

    A vizet, ecetet, cukrot, apróra vágott fokhagymát feltesszük forrni. Miután felforrt, hagyjuk langyosra kihűlni. Közben a salátát megmossuk...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Zellerkrémleves pirított kenyérkockákkal
    15

    A zellert és a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. A megtisztított fokhagymával együtt, egy lábasba tesszük, majd 6 dl vízzel felengedjük....

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Párizsis szendvics
    15

    Az eredeti recept, ahogyan a képen is látható, szójapárizsiból és növényi sajtból, növényi margarinból áll. Természetesen állati eredetű...

    • 3 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fasírtos szendvics
    14

    A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy, hogy jól ellepje. Nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg. Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pork
    34

    A burgonyát megfőzzük, utána felkockázzuk, és vajon megpirítjuk. A húst vajon megsütjük, megsózzuk, megfűszerezzük, és ha a külső húsréteg...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Svéd gomba
    28

    A gombát felszeleteltem, a hagymát felcsíkoztam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. A hagymát, fokhagymát kevés olívaolajon megpároltam....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Babpürével töltött gombafejek mártogatóval
    24

    A sós, babérleveles vízben megfőzött babot összekeverjük egy tojással, kenyérbéllel, vagy tépkedett zsemlével, 1 kanál házi, sós, darált...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás-babos chili
    32

    A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt, leszűröm. Közben...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Túrós-almás pite
    73

    Elkészítés: Lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük az összes hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Ha...

    • 10 személyre
    • 75 perc
    Részletek >