paradicsom

Amerikában őshonos, de mára szinte mindenhol termesztett, kedvező élettani hatású, sokféleképpen hasznosítható, a magyar konyhában is kedvelt zöldségnövény.Felhasználása nagyon sokoldalú, nyersen fontos saláta növényünk, főzve jellegzetes magyar ételek fontos alapanyaga (lecsó, töltött paprika stb.). Fogyasztjuk ivólé formájában is. A mediterrán konyha különlegessége az aszalt paradicsom. Fűszerek közül a kakukkfű, bazsalikom, oregano és a zeller levél illik hozzá. Tartósítani elsősorban konzerv formájában szokták, egészben hámozva, vagy sűrített püré formájában. Nálunk a zöld paradicsom savanyítva kedvelt. Az ép, benyomatok nélküli példányokat akár 8 napig is eltarthatjuk, bár nem hűtőszekrényben, az ugyanis túl hideg a paradicsomnak.

  • Egyszerű paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd a felkarikázott parasztkolbászt is hozzá adjuk. Rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pikáns paprikás krumpli A'la Riki módra
    0

    A tojásokat feltesszük föni.A hagymát megtisztítjuk apróra vàgjuk.A szalonnát szintén apróra vágjuk majd a hagymàval együtt belerakjuk egy...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felcsíkozzuk és egy lábasban ropogósra sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát amit üvegesre párolunk, majd a felkarikázott...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A füstölt szalonnát kisebb kockára vágom és zsírjára sütöm,majd a vöröshagymát apróra vágom hozzáadom és megdinsztelem. Fokhagyma nyomón...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felkockázzuk és elkezdjük sütni ,rádobjuk a hagymát és megpirítjuk.A paradicsomokról lehúzom a héját,felkockázom és hozzákeverem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Paprikás Krumpli
    0

    A nyersanyagokat megtisztítjuk,feldaraboljuk. Egy lábasban a zsírt felforrósítjuk,rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát,dinszteljük,rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    Az olajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra felvágott hagymát , zöldpaprikát , paradicsomot . Puhára pároljuk majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás Krumpli
    0

    A hagymát megpucolom, apróra vágom, és a szalonna zsíron dinsztelem. A krumplit pucolom, megmosom. Ha a hagyma megpirult, hozzáteszem a karikára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    2

    Az olajon a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk egy kis sóval, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és jól...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >