paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Körömpörkölt burgonyával
    22

    A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. A körmöket megtisztítjuk, daraboljuk, majd fűszerezzük és rátesszük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Egyszerű csirkehúsleves
    14

    Az egész csirkét feldarabolom, a combot, mellét nem használom, a többit hideg vízben, 1 tk. sóval felteszem főni. Ha felforrt, a habját leszedem....

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Dinsztelt csirkemáj rizzsel és savanyú káposztával
    12

    A hozzávalókat összekészítjük, az apróra vágott hagymát és paprikát üvegesre pároljuk, majd kicsit átpirítjuk rajta a májat. Teszünk...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Karalábéleves vajas galuskával
    13

    Az olajon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a felaprított karalábét és a répákat ,majd még 10 percig pirítom. Ezután...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zúzapörkölt vargányával
    14

    A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom. A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján, megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát,...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Bakonyi csirkecombok
    20

    A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, rádobjuk a darabolt paradicsomot, paprikát, a combokat. Fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Ha...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Serpenyős burgonya
    9

    A burgonyát megtisztítom, és közepesen apróra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom, kevés olajban, zsírjára sütöm. Ebbe belekerül a...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kedvenc lecsóm
    7

    Hámozás után, vágjuk kockákra, vagy félszeletekre a hagymát. Kockázzuk fel a szalonnát, és egy serpenyőben olvasszuk ki a zsírját, majd...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Finom brassói
    28

    A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lecsó gazdagon
    83

    A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, angolszalonnát és a bacont. Pár...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >