paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Finom brassói
    28

    A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lecsó gazdagon
    83

    A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, angolszalonnát és a bacont. Pár...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kőrözött paprikával
    4

    A fokhagymát felaprítjuk, hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, majd jól összekeverjük. A feldarabolt paprikát és a főszereket is belekeverjük....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tojásrántotta magyarosan
    8

    A piacon veszünk 10 darab házi tojást, aminek gyönyörű sárgája van és ahol a csirke a csirkeudvaron kapart és a mezőn csipegetett...remélhetőleg. Alaposan...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Karfiolleves vajas galuskával
    13

    Az olajon megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd megszórom finomliszttel. Pirítom pár percig, azután meghintem pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mézes csirke céklával, birsalmával
    3

    A csirkemellet csíkokra vágom, a mézet, ecetet, keményítőt, borsot, áttört fokhagymát szójaszószt összekeverem, 2 ek. olívaolajjal. Aki...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kelkáposzta főzelék 2
    8

    A kelkáposztát megtisztítjuk, sérült leveleit eltávolítjuk. Előbb félbe-, majd kb. 2 x 2 cm-es darabokra aprítjuk. Váltott bő, hideg vízben...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kolbászos pizza kemencében
    18

    Az élesztőt és tejet, 1 kk. cukorral, meleg helyen felfuttatom. A lisztet a sóval, olajjal, vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Székelykáposzta, ahogy mi készítjük
    25

    A húst felvágom kisebb kockákra, a hagymát apróra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom a hagymát, a fokhagymát is hozzáadom. Hozzáadom a...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Csikós tokány konyakkal
    30

    A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >