paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Tejszínes karaj gombával
    8

    A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban, mindkét oldalát elősütjük, majd lábosba szedjük. A visszamaradt olajban...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Lecsós sertésmáj
    18

    A májat vágjuk kockára. A hagymát vágjuk finomra, és dinszteljük meg. Rakjuk rá a májat. Fűszerezzük ízlés szerint. Adjuk hozzá a felaprított...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Káposztás savanyúság
    1

    A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni és még keverni is fogom tudni. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Budapest ragu sertésmájjal
    12

    A hagymát vágjuk finomra, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockára vágott májat, és fedő alatt pároljuk meg, félig. Közben fűszerezzük,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Farmer saláta
    6

    Az apróra vágott zöldségeket összekeverjük. Figyeljünk arra, hogy egyforma nagyságúak legyenek! Jó alaposan keverjük össze őket! Egy tálban...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Pacal bakonyi módra
    4

    Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször)...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt bográcsban
    16

    A marhalábszárat megtisztítjuk az inas részektől, és kisebb kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk. A vöröshagymát apró...

    • 5 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Lecsós sertésragu
    20

    A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Szerb paprikamártás
    4

    A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét. A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt
    6

       A húst a hártyáitól jól megtisztítva, 2 cm-es kockákra aprítjuk. A közép nagyságú vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >