paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Csalamádé
    4

    A hozzávalókat összedaraboljuk, gyaluljuk. Az ecetet a sóval, cukorral összeolvasztjuk, majd a feldarabolt zöldségekre öntjük. 2-3 óra múlva...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Marhahús zöldbabbal
    15

    A húsból pörköltet készítünk, amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldbabot. Annyi víznek kell lennie rajta, hogy ellepje. Ha készre...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Ratatouille
    11

    Az összes zöldségfélét megmossuk és felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk és a zúzott fokhagymával együtt, üvegesre pirítjuk az olajon....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos újhagymás saláta
    1

    A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk, a húsát karikára vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Saláta curryvel
    10

    A sárgarépát meghámozom, lereszelem és elkeverem a citromlével és a fűszerek felével. A zellert meghámozom, metéltre vágom, citromlével és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csőben sült zöldségek
    11

    A megmosott, hosszában félbevágott padlizsánt fölszeleteljük, jól besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. A megtisztított hagymát kockákra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Lecsós-tejfölös pulykragu
    14

    A szalonnát és a vöröshagymát vágjuk apró kockára, majd a szalonnát süssük pörcösre, és a zsírján pároljuk át a hagymát. A falatnyi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Klasszikus pacalpörkölt
    2

    A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről. 30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Francia csirke gombával
    9

    A melleket csontozza ki, a gombát szeletelje fel. Sózza meg a melleket, fektesse tepsibe, a bőrös oldalával felfelé. Keverje a bort a gombakrémlevessel,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Franciás csirkeragu
    3

    A répákat karikára vágjuk, a zellert és a hagymát nagyjából ugyanakkora kockákra, a húst is kockázzuk. A répákat, zellert, borsót, hagymát,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >