paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Gombás rizs paprikával, paradicsommal
    11

    Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával, és add hozzá a megtisztított és apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Sertéspörkölt
    17

    A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzá adjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. Megszórjuk pirospaprikával és borssal, majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Görög saláta
    6

    A hozzávalókat kockára vágjuk és enyhén megsózzuk. Olívaolajjal összekeverjük. Tálaláskor olívabogyóval és feta sajttal díszítjük.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Görög saláta oreganóval
    24

    A megtisztított zöldségeket egyforma kockára vágjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott sajtot, az olívabogyót, majd sózzuk meg. Ízesítjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Görög saláta kecskesajttal
    4

    Megmossuk a zöldségeket, majd egyforma kockákra daraboljuk mindet. A hagymát apróra is vághatjuk, vagy karikázhatjuk, ki hogy kívánja. Az olívabogyókat...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Görög saláta 2
    13

    Az uborkát megtisztítjuk és a paprikával, paradicsommal együtt felkockázzuk. A lilahagymát felszeleteljük és egy tálba összekeverjük a többi...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Görög saláta
    23

    A hozzávalókat felszeletelem és egy tálban összekeverem.

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Görög cukkinisaláta
    7

    A káposztát, paprikát, hagymát szeletekre vágjuk és lesózzuk. A cukkinit legyaluljuk és a többi zöldséghez adjuk. Borecettel és olívaolajjal...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta paprikával
    12

    Kifőzzük a tésztát. A hagymát apróra vágjuk, majd kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd ha fehér lett a hús, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Gulyásleves répával, zellerrel
    1

    A zsíradékon a felkockázott hagymát megfonnyasztjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockázott húst. Kavargatva pirítjuk, amíg kifehéredik....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >