paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Halászlé
    9

    Halak megtisztítása: A pontyot a fejétől, uszonyától és farkától megszabadítom. Ezután az egyéb halakkal és vöröshagymával együtt, felrakom...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Magyaros halragu
    33

    A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Halszeletek pikáns mártásban
    50

    1. Egy nagy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a halat 3 percig sütjük benne, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. Újra felforrósítjuk az olajat,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Hamis gulyásleves zöldségesen
    11

    A hagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük. A tűzről levéve, beleszórjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük és belerakjuk a vékonyra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Harcsa halászlé
    0

    1. A halat megmossuk, fejét, fakárt, úszonyait levágjuk. A húsát sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Harcsapaprikás
    1

    A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát felszeleteljük. A harcsát közepes kockákra vágjuk. Egy edénybe olajat öntünk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Harcsapaprikás penne tésztával
    0

    Jó sűrű, tartalmas pörkölt alapot készítünk. A hagymát kockára vágjuk és olajon megfuttatjuk, majd felöntjük egy kis vízzel és jól szétfőzzük....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Ananászos sajtkrémmel töltött csirkemell tekercs
    20

    A csirkemell filéket fólia alatt kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük. A natúr, tömlős sajtot kis kockákra vágott ananásszal,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Harcsapaprikás
    49

    A harcsát kockára vágjuk. A hagymát finomra vágjuk és zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, valamint a fűszerpaprikát. Alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gyümölcsös currys rizs
    0

    A rizst megpároljuk. A paprikát és az ananászt kockákra vágjuk. A wokban olajat forrósítunk. Megpirítjuk benne a paprikakockákat és az ananászt....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >