paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Lencsefőzelék mama módra
    17

    A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe. Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez....

    • 5 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli vagdalthússal
    0

    Egy lábosban vajon megpárolom a kockára szelt vöröshagymát, a fokhagymát, hozzáadom a darált húst,átsütöm, hozzáadom a paradicsom konzervet...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves májgaluskával
    21

    A vöröshagymát apróra vágom, a felét az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket és pár percig még dinsztelem. Ha...

    • 8 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Főzés nélküli lecsóm télire
    8

    A paradicsomot felkockázzuk, lesózzuk, majd állni hagyjuk. A paprikát, vöröshagymát szintén felkarikázzuk, lesózzuk, és ezt is állni hagyjuk,...

    • 15 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tejszínes-sajtmártásos sertéspörkölt tésztával
    16

    A vöröshagymát felkockázzuk, és a olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot. Ezután a felkockázott húst...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Töltött paprika paradicsommártással
    18

    A húst (ki milyet szeret, én dagadóból szeretem a töltelékeket) megdarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, és összekeverem a tojással,...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Csirkepörkölt oregánoval
    11

    A kockára vágott vöröshagymát, a felszeletelt paprikával együtt, kacsazsíron megpárolom, majd megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumplim
    15

    Az olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd megpirítjuk rajta a felkarikázott kolbászt. Rátesszük a sűrített paradicsomot,...

    • 8 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Zöldborsós sertéspörkölt
    12

    A húst (comb, lapocka, tarja) apró kockákra vágom. A hagymát megpucolom, és kockára vágom, majd olajon megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, hozzáadom...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Sült comb
    18

    Fogjuk a combokat, és beirdaljuk. Ízlés szerint, nyomunk az irdalásba fokhagymát. Megszórjuk fűszerekkel. Teszünk mellé paradicsomot, hagymát,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >