paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Joghurtos csirkefalatok
    10

    A csirkemellet jól megmosom, majd kisebb kockákra vágom. Forró olajon, állandó kevergetés mellett, fehérre pirítom. Rászórom a lisztet,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Joghurtos vegyes saláta
    2

    Az alapanyagokat megtisztítjuk, átmossuk, egy nagyobb tálban villával óvatosan összeforgatjuk. A natúr joghurtot (ha nagyobb mennyiséget készítünk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Lecsós sertéspörkölt
    22

    A hagymán fehéredésig pirítottam a húst, majd fűszereztem. Megszórtam pirospaprikával és annyi vizet öntöttem rá, ami épphogy ellepi. (Nem...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Kolbászos lecsó
    15

    A hagymát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és felkockázzuk. A paprikát megmossuk és ízlés szerint karikára, vagy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paprikás tojás
    11

    A lila hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Ha megpuhultak, ráöntjük az időközben felvert tojásokat. 2-3...

    • 6 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Húsos palacsinta
    2

    A palacsintatésztát kikeverjük, 1 órát állni hagyjuk. Zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Hússal rakott penne
    32

    A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos-zöldséges tészta
    19

    A zöldségeket csíkokra vágom és egy wokba szórom őket, majd összepirítom. Ha megpirultak, rárakom a paradicsompürét és a fűszereket, végül...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halas rétes
    5

    A vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, majd mindkettőt kis kockákra...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé paprikás hagymásan
    2

    1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >