paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Lecsós sertéstarja
    17

    A szalonnát kis kockára vágjuk és serpenyőben kisütjük a zsírját. Ezután leszűrjük és a fele zsiradékban átsütjük a kiklopfolt, sózott...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Krumplifőzelék fokhagymával
    8

    A burgonyát kockára vágjuk, és felrakjuk főni, a babérlevéllel és sóval. Ha kezd puhulni a burgonya, akkor készíthetjük a rántást, hagymával,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lecsós csirkemáj
    14

    Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, sózzuk és apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Ha megpirult, hozzáadjuk a fűszerpaprikát...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Krumplis tészta (Gránátos kocka)
    3

    A burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük....

    • 1 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kukoricás lecsó
    0

    A hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd a hámozott darabolt paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet, az édesnemes...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kolbászos, tojásos lecsó
    1

    Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Karikákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tojásos lecsó gombával
    8

    Mindent felvagdalunk, ízlés szerint kockára, karikára vagy szeletekre. Ha szalonnát használunk, akkor először azt pirítjuk le, ha nem, akkor olajat...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Fejsaláta zöldségekkel és öntettel
    2

    A hozzávalókat megmossuk, tetszés szerint felaprózzuk. Az öntethez fél citromot kifacsarunk, levét összekeverjük az olívaolajjal, megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Ketchup házilag
    16

    5 kg paradicsomot, 3 kg pirosra érett paprikát és fél kg vöröshagymát összevágunk. Puhára főzünk és átpasszírozunk. 4 db babérlevelet,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Lecsós csirkemell
    65

    A csirkemellet felszeletelem, picit megsózom, megborsozom, majd állni hagyom. Kevés olajon megsütöm, mindkét felét, 4-5 perc alatt. A lecsó hozzávalóit,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >