paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Szójaszószos csirkecomb
    10

    A spagettit sós, forró vízben főzzük ki. A szójaszószt keverjük ki, a reszelt fokhagymával. A csirkecombot vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zelleres krumplikrémleves
    26

    A hagymát felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a krumplit és a zellert, néhány percig pirítjuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Virslis melegszendvics
    24

    A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Vágunk 6 vékony szelet kenyeret, kenjük meg vékonyan vajjal. A virslit...

    • 2 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Duplahúsos hamburger
    24

    A darált húst egy tálba rakjuk, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát és belereszeljük a megtisztított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldborsóleves zúzával
    18

    A csirkezúzát megtisztítom, feldarabolom, és egy fazékban, az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd...

    • 8 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Majorannás marhatokány
    8

    A marhalapockát vékony csíkokra vágom. A szintén csíkokra összevágott szalonnát zsírjára sütöm, majd a kisült szalonnát félreteszem....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Gombás paprikás csirke
    42

    A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom. Közben...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Csirkemell falatok paradicsomos babbal
    14

    A hagymát kockára vágom, és megdinsztelem az olajon. Rádobom az áttört fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst. Megszórom sóval, borssal,...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
    20

    A húst megmosom, szárazra törlöm, és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe. A gombát megmosom, és nagyobb darabokra...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Tojás rántotta magyar módra
    10

    Jól megmossuk a tojásokat, miután felszeleteltük a paradicsomot, paprikát és a hagymát. Forró olajba, beletörjük egyenként a tojásokat,...

    • 3 személyre
    • 15 perc
    Részletek >