paprika

A paprikát éretlenül (fehér, zöld), vagy éretten (sötétpiros vagy narancssárga) fogyasztjuk, frissen, szárítva, őrölve, nyersen, vagy főzve, sütve. A magyar konyha ma már elképzelhetetlen nélküle. Minden igazán magyarosnak tartott ételünkben főszerepet játszik. Tartósítani általában savanyítva szoktuk, mely esetben nagy előny, hogy a paprika nem veszíti el C-vitamin tartalmát. A mélyhűtést is elég jól bírja.

  • Gulyásleves
    0

    A vöröshagymát vágjuk apróra és pároljuk meg a zsíron. Adjuk hozzá a kockákra vágott húst és pirítsuk addig, amíg a húskockák minden oldala...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Görög csibenyárs salátával
    0

    A csirkemellfalatokat tűzzük saslikpálcára és csomagoljuk be alufóliába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. A zöldségeket,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Nyári saláta fekete-erdei sonkával
    0

    Főzzük meg a tojásokat, majd tisztítás után vágjuk kisebb darabokra. Mossuk meg a zöldségeket és az almákat, és kockázzuk fel a sonkával...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A szalonnát felkockázzuk és elkezdjük sütni ,rádobjuk a hagymát és megpirítjuk.A paradicsomokról lehúzom a héját,felkockázom és hozzákeverem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    Az olajat megforrósítjuk, beletesszük az apróra felvágott hagymát , zöldpaprikát , paradicsomot . Puhára pároljuk majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás Krumpli
    0

    A hagymát megpucolom, apróra vágom, és a szalonna zsíron dinsztelem. A krumplit pucolom, megmosom. Ha a hagyma megpirult, hozzáteszem a karikára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    0

    A hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A szalonnát zsírjára pirítjuk egy lábasban, beletesszük a hagymát megdinszteljük ha kész...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli Konyhafőnök módra
    1

    Elkészítés 1. A burgonyát megpucoljuk, félbevágjuk. Kikaparjuk a belsejét és sós vízben megfőzzük. 2. Füstölt szalonnából, vöröshagymából,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Nyúlleves
    5

    A a sárgarépát, petrezselyemgyökeret meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon elkezdjük pirítani, kb. 2 perc után, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk....

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >