Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Mentás zöldborsó krémleves
    1

    Vajon megpároljuk a borsót, az összevágott mentalevelekkel. Ha megpárolódott, szórjuk meg liszttel és fűszerekkel. Engedjük fel alaplével,...

    • 4 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsóleves 4
    1

    Az apróra vágott hagymát szórd meg korianderrel, és az olajon párold üvegesre. Ekkor add hozzá az apróra vágott zellert és a zúzott fokhagymát....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás zellerkrémleves
    9

    Megtisztítjuk a zöldségeket, a zellert, a krumplit és az almát, nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk. Utóbbit egy kevéske...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zelleres krumplikrémleves
    26

    A hagymát felkockázzuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a krumplit és a zellert, néhány percig pirítjuk, majd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Krémsajtos fokhagyma krémleves
    61

    A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Picit átpirítjuk, majd mehet hozzá a liszt. Zsemleszínűre pirítjuk, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves virslivel gazdagon
    30

    A kelkáposztát megmossuk, majd a torzsát kivágva apróra vágjuk, és egy fazékban, felöntve vízzel, feltesszük főni. A répát, petrezselymet...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Babgulyás csirkehúsból
    26

    A babot meleg vízbe beáztatjuk, pár óra hosszára, hogy könnyebben megpuhuljon. Az még jobb, ha még előző este megtesszük ezt. A húst megmossuk,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Szilvakrémleves tejföllel
    12

    A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Hideg vízbe felrakjuk főni, és hozzáadjuk a fűszereket, cukrot, citromlevet. Ha megfőtt, akkor...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Grissini
    16

    A tej felét meglangyítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a porcukorral. A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Nyírségi húsgombócleves
    54

    Sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldbabot felszelek, krumplit kockákra aprítok, majd a zöldborsóval, sóval, szemes borssal felteszem főni. Míg...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >