Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Sűrű gombakrémleves
    2

    A gombát megtisztítjuk, talpáról egy szeletet levágunk, majd összedaraboljuk. A felforrósított vajon, a gombát és a fokhagymát kb. 5 percig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Amerikai palacsinta juharsziruppal
    47

    A vajat megolvasztjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást és a tejet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vajat. Hűtőben, negyed...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtkrémes kukoricaleves
    9

    2,5 dl vizet felteszek főni. Beleteszek két kocka zöldségleveskockát, azután kézi habverővel eldolgozom benne a krémsajtot. Kicsit összeforralom,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Lasagne rétestésztából készítve
    10

    A réteslapokat szétválasztjuk, és egy tepsit kiolajozva, 3 db lapot fektetünk le. Ezt is bekenjük étolajjal. Erre jön a darált húsból készült...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Carbonara egyszerűen tőlem
    20

    A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a darált húst egy kevés olajon, sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával megpirítjuk....

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia majonéz
    6

    A tojások sárgájához néhány csepp citromlevet adunk, majd az olajat állandó keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatva, majonézt készítünk....

    • 6 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Sváb savanyú
    6

    A vizet, 20%-os ecetet, cukrot, sót felforraljuk. Utána beletesszük a kénport, Nátrium benzoátot, vagy szalicilt és citromsavat. A gyöngyhagymát...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgabarack krémleves
    4

    A sárgabarackot, vagy sárgabarack befőttet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük kb. 2 l vízzel. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, esetleg...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fahéjas paradicsomleves
    4

    A hagymát felaprítjuk, és a vajon megpirítjuk. A répát megpucoljuk, lereszeljük, és a hagymához adjuk. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Petrezselyem krémleves
    5

    A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >