Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Lencsegulyás
    45

    A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Szilvalekváros párnafánk
    9

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Gyöngybab leves
    31

    A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csészés vegyes gyümölcsleves
    21

    A csésze mérete 2,5 dl, és idényen kívül, használhatunk mirelit gyümölcsöt is. A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos csirkeraguleves tejszínnel
    19

    Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tejszínes brokkoli krémleves
    9

    A vajat megolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Beletesszük a rózsákra szedett, megmosott brokkolit, és...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csirkeraguleves kukoricával és zöldborsóval
    11

    A csirkemellet megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk, és átforgatjuk. A tűzről...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejszínes almaleves
    6

    Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szaggatott tésztaleves
    17

    A zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, majd a zöldségeket rádobjuk, és rövid ideig dinszteljük....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves csirkével
    29

    Az olajon megdinsztelem a felaprított zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát. Megszórom finom liszttel, pirítom pár percig, félrehúzom,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >