Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Darálós tészta
    29

    Ezeket összegyúrjuk és daráló segítségével (különleges daráló) csíkokat készítünk,ennek hiányában kézzel is formázhatjuk. Ropogósra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Diétás olasz paradicsomleves
    56

    A paradicsompürét olívaolajon kissé megpirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel felengedjük. Egészben belefőzzük (a végén kiemeljük) a vöröshagymát,...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Dijoni burgonya
    14

    Ehhez a körethez, 1 kg krumplit héjában megfőzök, majd megpucolom és (0,5-1cm vastagságú) kockára vágom. Serpenyőben, 5 dkg vajon megforgatom,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Céklasaláta
    16

    5 db céklát megfőzünk, megtisztítunk ha kihűlt recés késsel felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, köménymagot szórunk rá és összekeverjük. Ráöntjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Chilis bab köményesen
    8

    A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Chilis bab fehér babbal
    10

    A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk és a...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Chilis sütötök leves
    5

    A sütőtököt és az almát kockára vágjuk, a hagymát is apróra. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk, a sütőtököt és az almát,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Citromos meggy krémleves
    8

    A fűszerekből kivonatot készítünk és belefacsarjuk a citrom levét is. A gyümölcsöt szétturmixoljuk és igény szerint leszűrjük. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citrom dzsem
    8

    A tököt tökgyalun lereszeljük és a cukorral 20percig forraljuk. A citromot nagy lyukú reszelőn, egészben lereszeljük, magvait kiszedve a tökhöz...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Borsó krémleves mustárosan
    4

    Az átválogatott sárgaborsót, félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni, az apróra vágott hagymával, átpréselt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >