Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Ribizli leves
    5

    A vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után, hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szeder leves
    11

    A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejfeles burgonyakrémleves
    4

    A füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csülkös bableves
    24

    Előző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt és külön-külön tálban, mindkettőt beáztatjuk, hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csülkös bableves
    9

    A csülköt megmosom és annyi hideg, sós vízben teszem fel főni, hogy ellepje. Kb. 1,5 órán át, félig puhára párolom. A babot, 1,5-2 liter...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Cukkini krémleves
    3

    A hagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a vajjal összepároljuk (kb. 3 perc). A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, felszeleteljük és a hagymához...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkini krémleves
    8

    Megmossuk a cukkiniket, uborkareszelőn lereszeljük. Picike olajban megdinszteljük, majd 1,5 dl vízzel felengedjük, ételízesítőt teszünk bele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cukkinis krumplileves
    5

    Olajat felmelegítjük, beletesszük a fokhagymát és a felszeletelt paradicsomot. Az egészet megdinszteljük. Ezután felöntjük vízzel, és belerakjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Currys hagymaleves húsgombóccal
    2

    A megtisztított főzőhagymákat 4 felé vágjuk, felszeleteljük és lábosban 2 ek forró olajon megpároljuk. Rászórjuk a curryt, és rövid ideig...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Daragaluska
    0

    Felolvasztunk 5 dkg margarint, belekeverünk 10 dkg búzadarát, 1 nyers tojást, sót és legalább 1 órát hagyjuk duzzadni. Fővő de nem forrásban...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >