Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Gombaleves
    9

    Kevés olajon, a felaprított hagymát megfuttatom. Hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Túrógombóc prézlibe forgatja
    4

    A tejet felmelegítjük amikor elkezd forrni 20 dkg búzadarát hozzáöntünk, elkeverjük hogy ne legyen csomós, és 4-5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. ...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejfeles spenót krémleves
    5

    A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Burgonya krémleves gombával
    8

    A burgonyát puhára főzzük, ételízesítős vízben. Közben a gombát szeletekre vágjuk és vajon megpároljuk. Ha burgonya megpuhult, leturmixoljuk. Újra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves 2
    17

    Az epret nagyon alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. 4szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, felaprózzuk, meghintjük...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Eper leves
    9

    Turmixgéppel szétzúzom az epret, öntök hozzá tejet, jó sokat! Teszek bele cukrot, őrölt fahéjat és megkeverem. Leszűröm a magoktól és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Eperleves gránátalma sziruppal
    12

    Az epret, a mézzel összeturmixoltam. Hozzáöntöttem a gránátalma szirupot, majd a tejet és a tejszínt. Jól összekevertem, majd beraktam a...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Szeder krémleves
    9

    A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni. Átpasszírozom, hogy ne legyen...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes sütőtökleves
    6

    A megtisztított hagymát apróra vágjuk és nagyobb edényben, a felforrósított vajon megpároljuk (vigyázat, nem pirítjuk). A tököt jól megmossuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Epres gyümölcsleves
    14

    Az epret, a kockázott almával, az édesítővel és a a hosszában szétvágott fél vaníliarúddal, vízben feltesszük a tűzre. Amikor éppen felforrt,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >