Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Dzsadzsik szósz
    4

    A dzsadzsik a tzaziki török változata. Nagyon finom, nyári saláta. Sült húsok mellé, vagy szendvicsbe, de akár magában is nagyon finom. Két...

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Szerb paprikamártás
    4

    A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét. A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke ananásszal
    4

    A csirkemellet felcsíkozom, majd egy pici olajban és vízben megpárolom. Az ananász levet leszűröm és félreteszem. A savanyú uborkát felvágom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Édes túrós tészta
    1

    A 2 kanál tejfölt keverd össze a túróval, cukorral és vaníliás cukorral. A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a túróba - ha a tészta nem...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Meggy dzsem
    18

    Felfőzzük a meggyet és rotyogtatjuk még 20 percig. Közben sűrűn kavarjuk, le ne égjen. Ha igazán finom meggydzsemet akarunk csinálni, a magját...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Pesto
    2

    A bazsalikomleveleket (szárat nem!) és a petrezselymet, kezdjük el jó alaposan szétnyomkodni a mozsarunkban (nem, az aprítógép sem jó, abban is...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Krémleves angol zellerből
    3

    A zellert felaprítjuk és az olajon, kis vízzel, fedő alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, apránként felöntjük vízzel,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sajtleves
    22

    Vajat hevítünk, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd fölengedjük tejjel és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot . A levest...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejleves kölessel
    1

    Az olajon zsemleszínűre pirítjuk a kölest, a póréhagymával. Felengedjük a tejjel és a vízzel, majd megsózzuk. Addig főzzük, míg meg nem...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tésztasaláta görög fűszerekkel
    4

    A tésztát megfőzzük, a zacskón olvasható utasítás szerint. Leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A tejfölt kikeverjük a joghurttal és a fűszerekkel. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >