Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Francia túrós kuglóf
    2

    Külön-külön tálban keverjük össze a száraz és nedves anyagokat. Ha kész vagyunk, akkor keverjük össze a 2 tál tartalmát, és alaposan keverjük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves krumplival
    13

    A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd annyi vízben feltesszük főni amennyi majdnem ellepi. Amikor már rottyant egyet, akkor beletesszük a fűszereket....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves (egyszerűen)
    15

    A káposztát csíkokra vágjuk, fazékba rakjuk, felöntjük vízzel. Puhára főzzük.Borssal és delikáttal ízesítjük. Liszt és tej keverékéből...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves kockából
    15

    Az apróra vágott hagymát, kevés olajon átpirítom. Hozzáadom a tört fokhagymát, megszórom pirospaprikával, összekeverem és felöntöm kb....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves 3
    7

    A lisztet olajon, vagy a vajon megfuttatjuk, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Keverés közben, egy picit pirítjuk. Felöntjük a vízzel,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes paradicsomleves
    5

    A vajon megpirítjuk a paradicsompürét és fűszerezzük. Elkeverjük benne a lisztet Felöntjük forró húslevessel és kiforraljuk. 8-10 perc forralás...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves
    21

    A tejet felforraljuk, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrjuk Kis darabkákban hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez Az epret megtisztítjuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fácánleves zöldségesen
    2

    A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fácánleves lúdgégével
    7

    A húst feltesszük főni, a vízbe. Hozzáadjuk a zöldségeket, és sóval, borssal, valamint ételízesítővel ízesítjük. Lassú tűzőn, jóízű...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >