Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Francia hagymaleves
    9

    A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát finomra aprítjuk és a vajon mindkettőt aranybarnára pirítjuk. Ezután liszttel megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves
    12

    3 nagy fej vöröshagymát apróra felszeletelek, egy kis olajon üvegesre párolom, majd felöntöm húsleves alaplével (0,75 l) . Fűszerezem sóval,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves mustárral
    5

    A vöröshagymát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a húslevest és fűszerezzük. 15-20 percig főzzük, amíg a hagyma meg...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hagymakrémleves
    11

    Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát, kockázott burgonyát és megpirítjuk. Rászórjuk a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves sajtgombóccal
    145

    A vajat és az olívaolajat, nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és 20 perc alatt, aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Francia mákos
    7

    A hozzávalókat kimérjük, és egy tálba rakjuk, majd alaposan összekeverjük. Ha kész vagyunk, akkor vajazott-lisztezett formába simítjuk a tésztát,...

    • 10 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Francia narancsos sütemény
    7

    A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a megmosott narancs héjával összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Szilvaleves
    4

    A kimagozott szilvát forrásban levő, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített szirupban, néhány percig főzzük. A tejből és lisztből készített...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    0

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia saláta ananásszal
    0

    A tejfölt a majonézzel összekeverjük. Belekeverjük a mustárt, cukrot, a csipetnyi sót és fehérborsot. Nyomunk bele egy kis citrom levet. Ezeket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >