Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Halászlé 3.
    0

    A már előre megtisztított halat alaposan sózzuk, és 2 órára a hűtőbe rakjuk pihenni. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk olajon megpirítjuk,...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bakonyi halleves
    0

    Vágjuk finomra egy fej hagymát. A hagymát futtassuk meg kevés olajon. Közben a zöldségeket vágjuk fel, tetszőleges darabokra. Rakjuk rá a hagymára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mandulák
    0

    1 margarint 35 dkg liszttel, 20 dkg porcukorral, a darált dióval a kakaóval és fél citrom levével kézzel összegyúrjuk, amíg össze nem áll...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Baconos tekercs gombaraguval
    0

    A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk és meghintjük sóval és borssal. Ráfektetjük a bacon szeleteket és szorosan felcsavarjuk a húst. Felszeleteljük...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tejszínes zöldségkrémleves
    0

    A megtisztított zöldségeket felaprítjuk. A hagymát megfuttatjuk olajon és margarinon,hozzáadjuk a sót, curryt, ételízesítőt. Kis idő múlva...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sajtkrémleves kakukkfűvel
    0

    A tejet felforraljuk és reszelünk bele szerecsendiót. A vajat és az olajat felhevítjük és liszttel megszórjuk. Ameddig a rántás készül,addig...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gyümölcsleves
    0

    A joghurtokat egy tálba rakjuk és alaposan összekeverjük,majd felöntjük tejjel és ízesítjük a kétféle cukorral. Ha alaposan kikevertük,akkor...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Savanyított bableves tarhonyával
    25

    A megmosott, sótól kiáztatott, füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel, és feltesszük főni....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Anyukám karfiollevese
    5

    A karfiolt, sárga- és fehérrépát, zellert tisztítsd meg. A karfiolt szedd rózsáira, a répákat karikázd fel, a zellert kockázd fel. Tedd...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres zöldségkrémleves
    7

    A zöldségeket készítsük elő, majd egyforma darabokra vágjuk össze. A hagymát futtassuk meg, a vajon. Szórjuk rá a zöldségeket, és pároljuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >