Nemzetközi ízek

Minden népnek megvannak a saját főzési szokásai, ízvilágai.

  • Bárányhús-gombóc leves
    35

    A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tyúkhúsleves
    11

    A tyúkot beletesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a tisztított, hasábokra vágott zöldségeket. Sóval, egész borssal,...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Szederkrémleves vörösborral
    1

    A vörösborban felrakjuk a szedret, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Ha megfőtt a szeder, sűrítsük be pudingporral és alaposan turmixoljuk le. Adjunk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék göngyölt csirkemellel és ricottás galuskával
    0

    1. Átválogatjuk a lencsét, szűrőn átmossuk és a babérleveles, hagymás, fokhagymás vízbe feltesszük főni. Ízesítjük sóval, borssal. 2....

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Garnélás tészta
    1

    A tésztát bő, sós vízben elkezdjük főzni. A garnéla konyhakész, ezért csak leöblítjük hideg vízzel. A hagymákat felszeleteljük, a bazsalikom...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos húsleves
    98

    A csirkemellet, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket. Ízesítjük sóval, szemes, fekete borssal,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Klasszikus húsleves
    9

    A marhahúst és a csontot hideg vízben felrakjuk főni. Ha felforrt, habozzuk le, és zöldségeljük be az előkészített zöldségekkel. Adjuk hozzá...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Nyúlleves
    5

    A a sárgarépát, petrezselyemgyökeret meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon elkezdjük pirítani, kb. 2 perc után, hozzáadjuk a húst, azt is átpirítjuk....

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Halászlé Évamama módra
    0

    A disznózsírba megpárolom az apróra vágott hagymát és a tv paprikát , még párolódik , addig az apró halat forrásba levő vízbe teszem kb...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé bajaiasan
    0

    A halat megtisztítom, feldarabolom, a fejét hosszában kettévágom, lesózom. A vöröshagymát felkockázom, a fokhagymát összetöröm. A halat,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >