mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Csirkemell vadasan
    9

    A csirkemellfiléket hosszúkás csíkokra vágjuk, de szeletben is elkészíthetjük. A húsokat sózzuk és olajon elősütjük. A répákat, miután...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkés tésztasaláta
    4

    Tegyük a csirkehúst egy közepes lábasba, öntsük le forró vízzel, majd forraljuk fel. Vegyük kis lángra, és főzzük tovább fedő nélkül,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkés-almás rakott krumpli
    1

    A mellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró vajon, pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Joghurtos-majonézes kukorica
    16

    Egy kisebb salátástálban, elkeverjük a tejfölt a majonézzel és a mustárral. Ízlés szerint, fűszerezzük kevés sóval és borssal. A kukoricát...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >