mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Chilis tatárbeafsteak
    16

    A húst, apró lyukú darálón, legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Chilis csirkemell
    16

    A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borsozod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citromos-hagymás tésztasaláta
    15

    A hagymákat felaprítjuk és tejföllel összekeverjük. Alaposan fűszerezzük, majd állni hagyjuk. Közben kifőzzük a pennét és összeforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsó krémleves mustárosan
    4

    Az átválogatott sárgaborsót, félórával a főzés előtt be kell áztatni, majd fel kell rakni főni, az apróra vágott hagymával, átpréselt...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rozmaringos csirkeszárny
    18

    A mustárt elkeverjük az olajjal és belekeverjük az aprított rozmaring felét. A megmosott csirkeszárnyakat szárazra törüljük, sózzuk, borsozzuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csibehúsos tésztasaláta
    10

    A tésztát megfőzzük, majd hidegre hűtjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát lereszelve hozzáadjuk. Rádobjuk az apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kukoricás-sonkás saláta
    17

    A kukoricát szűrőbe rakjuk és átmossuk. A sonkát kockára vágjuk és összekeverjük a kukoricával. A majonézt keverjük ki a fűszerekkel és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb mustárban
    6

    A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem. Serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirke májkrém
    7

    Az olajat felhevítjük. Amikor már elég meleg, megsütjük benne a májat. Nem szabad kiszárítani, de ügyeljünk arra is, hogy átsüljön. Amikor...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás csirke tejszínnel
    4

    Az almákat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Wokban, vagy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >