mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Csokis-mustáros csirkecomb
    35

    A pác hozzávalóit összekeverem és bepácolom vele a csirkecombokat. Egy éjszakára, hűtőben, letakarva állni hagyom. A lila hagymát megfuttatom...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almás-majonézes kukorica saláta
    5

    A kukoricát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, az almát megmossuk, magházát kiemeljük,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Marhahúsos-gombás leves
    3

    A marhahúst pörköltnek készítjük, annyi vízzel, hogy ellepje. Befűszerezzük (később még adunk hozzá vizet, hogy leves legyen). Ha a hús...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Majonézes lilahagyma saláta
    15

    A lilahagymát leszeleteljük és lesózzuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük. Beleforgatjuk a hagymát és már készen is van. Főtt...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Dán burgonyasaláta
    4

    A burgonyát héjában megfőzzük. Ha kihűlt meghámozzuk és felkarikázzuk. A kefírt elkeverjük a porcukorral, a mustárral, a felkarikázott újhagymával...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Dijoni burgonya
    14

    Ehhez a körethez, 1 kg krumplit héjában megfőzök, majd megpucolom és (0,5-1cm vastagságú) kockára vágom. Serpenyőben, 5 dkg vajon megforgatom,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Casino tojás
    14

    A kemény tojásokat meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Cézár saláta szardellásan
    72

    A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cézár saláta baguettel
    5

    A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.Készítsük el a kenyérkockát. Ehhez simán piríthatunk kenyérkockát magában is serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes céklamártás
    7

    A céklát, egy csipet sóval puhára főzzük. A majonézt keverjük össze a tejföllel és a fűszerekkel, ameddig a cékla fő. Meghámozzuk a céklát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >