mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Fejessaláta paradicsomszeletekkel
    7

    Két evőkanál citromlével, egy evőkanál finom étolajjal, egy kávéskanálnyi mustárral salátakeveréket készítünk. megsózzuk, borsozzuk, kevés...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Mexikói saláta
    76

    A zöldséget sós vízben kifőzzük és lehűtjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt, valamint a fűszereket. Alaposan összekeverjük és hidegen...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Pulykacomb póréhagymával
    7

    A pulykacombot vágjuk kockára, és hagymás zsíron pároljuk puhára, fedő alatt. Ha a levét elpárologta, akkor öntsük fel vízzel. Ha már majdnem...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Olívás brokkolisaláta
    3

    Az olívát megpároljuk, egy párolóedényben. A lilahagymát felaprítjuk, az olívabogyóval együtt. Ha puha a brokkoli, tegyük bele egy tálba,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Francia saláta
    28

    A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát, a főzés után kockázzuk fel.) Amikor az alaposan leszűrt borsó és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Brokkolis palacsinta
    4

    A brokkolit megpároljuk a párolóedényben. Hagyományos módon, palacsintákat sütünk. Elkészítjük a mártást: A megpucolt zöldségeket felszeleteljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tejfölös zöldségsaláta
    14

    A zöldségkeveréket kiolvasztjuk és sós, forró vízben megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel átmossuk és lecsepegtetjük. Keverőtálba tesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes-kefires brokkoli
    8

    A brokkolit sós, forró vízben puhára főzzük és lehűtjük. A majonézt kikeverjük a kefirrel és sózzuk, borsozzuk, majd tetszés szerint ízesítjük. Beleforgatjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Majonézes karfiol
    8

    A karfiolt rózsáira szedjük és megpároljuk egy párolóedényben. A majonézt kikeverjük a fűszerekkel és tejfölt adunk hozzá. Pici fehérborral...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kocsonyázott francia saláta
    11

    A zöldségeket puhára főzzük, és leöblítjük hideg vízzel. A tartár mártást kikeverjük, és befűszerezzük. A zselatint felfőzzük, és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >