mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Joghurtos saláta
    4

    A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalót simára keverjük, és a hideg zöldséget...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajtos-mustáros csirkemell ragu
    11

    A csirkemelleket megmossuk, majd apró, téglalap alakúra vágjuk (így gusztusosabb). A felkockázott csirkemellhez adjuk a fűszersót, a mustárt,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűszeres flekken roston
    0

    A húst kissé kiverjük, és a szeletek szélét bevagdossuk, nehogy sütés közben összeugorjanak. A sót, a borsot, a Piros Aranyat, a mustárt és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Mustáros tésztasaláta
    5

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. A csirkemellet csíkokra vágjuk és megpirítjuk a répával együtt. Fűszerezzük és mustárral nyakon öntjük. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majonézes burgonyasaláta mogyoróval
    7

    A burgonyát megpucolom, apró kockákra vágom és sós vízben, babérlevél kíséretében megfőzöm. (Megpárolva is finom.) A majonézt kikeverem...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Virslis kukoricasaláta
    21

    A kukoricát párolóedényben megpároljuk és lehűtjük. A virslit karikázd fel és rakd egy tálba. Szórd rá a kukoricát és keverd össze. Rakd...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos újhagymás saláta
    1

    A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk, a húsát karikára vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos baguette olajbogyóval és bazsalikommal
    1

    A sajtokat, a mustárt, az olajbogyót, a hagymát és a bazsalikomot egy tálban alaposan összekeverjük. A két fél baguettet egyenletesen megkenjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Mustáros halragu
    12

    A halat csíkokra vágjuk és felforrósított serpenyőben, kevés vajon pirítjuk. Rárakjuk a mustárt és liszttel elkeverjük, majd felengedjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás répasaláta
    0

    Lereszeljük répát ,összekeverjük a citromlevet, az olajat, a mustárt és az apróra vágott fokhagymát(lehet snidling is). Picit sózzuk, majd...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >