mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Majonézes körtesaláta
    10

    A körtéket felkockázzuk és egy párolóedényben megpároljuk. A többi hozzávalót egy keverőtálba rakjuk és simára keverjük. Ha megpárolódott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Olívás tésztasaláta
    10

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. Elkeverjük natúr joghurttal és a fűszerekkel. Rászórjuk a lila hagymát, rukkolát és olívabogyót. Hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Amerikai káposztasaláta
    1

    A káposztát és a vöröshagymát leszeleteljük.. Lesózzuk és 2-3 óráig állni hagyjuk. Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hagymás krumpli
    13

    A hagymát apróra vágom és olajon megfonnyasztom, majd ráteszem a pirospaprikát. A burgonyát párolóedénybe rakjuk, miután megtisztítottuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Cukkinis penne feta sajttal
    17

    A tésztát sós vízben feltesszük főni. Amíg készül, összekeverjük az öntetet. Egy hőálló edényben a lereszelt, vagy csíkokra vágott cukkinit...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombasaláta
    1

    A gombát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymával együtt kevés olajon megpároljuk. Teljesen lehűtjük. A 2 tojás sárgájához hozzáadjuk...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Görögös pácolt hús
    10

    Pácot készítünk, 1 pohár tejfölből, 1 dkg gyros fűszerkeverékből, a mustárból és szeletelt mandulából. A szeletelt húst, a pácban pihentetjük,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém szendvicsre
    17

    A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk. Pirított kenyérre, magvas péksütire isteni. Húsvéti tojásmaradékból is lehet csinálni.

    • 6 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Grillhús
    13

    A karajt alaposan megmossuk, felszeleteljük és kiklopfoljuk. Egyik oldalát, megszórjuk vegyes grill fűszersóval, tetejét pedig vékonyan megkenjük...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel
    6

    A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük. A szalonnát apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >