mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Mexikói tészta saláta
    18

    A tésztát főzzük meg, sós vízben és hideg vízzel öblítsük le, ha megfőtt. A lényeg, hogy hideg legyen. A zöldségkeveréket is megfőzzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halfilé sajtbundában
    5

    A halhúst leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, majd 3-4 cm széles darabokra-csíkokra vágjuk, és fél órára kissé besózzuk....

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halkrém (szardíniából)
    0

    A halkonzervet kiszálkátlanítjuk és összezúzzuk megturmixszoljuk a vöröshagymát lereszeljük ( vagy olyan apróra daraboljuk, hogy könnyen...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Roston halszelet kevert salátával
    65

    Az almát, a sárgarépát, jégsalátát és a hagymát vágjuk kisebb darabokra. A mustárból és a kefirből készítsünk öntetet, kevés sóval...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hawaii csirke
    1

    A megmosott csirkemellfilét felkockázom, vagy szeletelem. Az őszibarackot meghámozom, kimagozom és apró darabokra vágom. Két evőkanál olajat...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Májkrém
    39

    Egy nagyobb serpenyőben, megsütöm a szalonnakockákat. Mikor kisült a zsírja, kiveszem a szalonnát, majd a visszamaradt zsírt kiöntöm. A serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres sertéstarja
    12

    A sertéstarját lazítjuk, és alaposan befűszerezzük. Tejföllel bekenjük, és 60 percig állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben olajat melegítünk,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mustáros pulykaragu
    6

    A pulykahúst vágjuk kockára, és hagymás zsíron pároljuk meg. Fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk meg. Ha már majdnem puha, akkor szórjuk...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Kefires bab saláta
    6

    A babot lecsepegtetjük és átmossuk. A kefirt kikeverjük az ízesítőkkel és a babbal együtt összekeverjük. 2-3 órán át érleljük.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Majonézes zöldborsó
    11

    A zöldborsót egy párolóedényben megpároljuk. Közben, a majonézt kikeverjük a tejföllel, adunk hozzá fűszereket, tejszínt és finomra vágott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >