mustár

A mustár átható ízét egy illóolajnak köszönheti amely csak akkor képződik, ha az összezúzott magot vízzel keverjük. A fekete mustár rendelkezik a közismert csípős mustárízzel.
A fehér mustár sajátos, jellegzetes ízű, a kereskedelemben kapható mustárporok a két típus kombinációi.
A mustárok csodálatos ízváltozatokban készülnek – ezt különböző fűszerek és italok hozzáadásával érik el. Dúsíthatják egész mustármaggal, tárkonnyal, jamaicai szegfűborssal, borssal, mentával, chilivel és fokhagymával.
A franciák zöld színű mustárokat is készítenek, melyek enyhe ízűek és fűszerkeverékekkel ízesítettek. Az erdélyi konyhában főtt és paszírozott birsalmával készítik.
A mustár magját is használhatjuk (savanyúságok fűszere), de általában feldolgozva, vagy porként vásároljuk. A mustár összes fajtáját használhatjuk a konyhában. Hideg és meleg húsok, kolbászok, hidegkonyhai készítmények, mártások, öntetek jó ízesítőszere.

  • Majonézes borsó
    11

    A majonézt kikeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. Közben, leforrázzuk a borsót és hidegre hűtjük. Összekeverjük az öntetet a borsóval...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Holland sajtsaláta
    1

    A kefirben elkeverjük a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkás tésztasaláta
    33

    A pennét sós vízben kifőzöm. A gépsonkát csíkokra vágom, majd tálba teszem. Ráöntöm a többi hozzávalót, alaposan összekeverem, végül...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Húsgolyók sajtmártással
    87

    A húshoz hozzáadjuk az apróra vágott, forró olajon megpirított vöröshagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, rozmaringot,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gyors hamburger
    191

    Az alapanyagokat összegyúrjuk, pogácsákat formázunk és forró olajban, kis lángon kisütjük. Hamburgerzsemlébe rakjuk, majd vegyesen rakunk bele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Hússaláta
    8

    Először a hagymát vékonyra szelem, egy kis tálkában citromlevet csorgatok rá, és állni hagyom. Salátalevet készítek (víz, cukor, só, ecet/almaecet)...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Hússaláta almával
    3

    A hozzávalókat felkockázzuk beledobjuk egy nagy keverőtálba,picit sózzuk és átkeverjük. A majonézt és a tejfölt simára keverjük,tetszőlegesen...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombasaláta olajbogyóval
    5

    A gombát megtisztítom, majd szeletekre vágom. Kevés forrásban lévő, sós vízbe dobom, 5 percnyi főzés után leszűröm és kihűtöm. A vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kukoricás saláta
    8

    Elkészítem a majonézt, egy pyrex keverőtálban. Hozzákeverem a tejfölt, még plusz mustárt, sót, cukrot és citromlevet. A tésztát kifőzöm,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött, paníros csirkemell
    15

    A csirkemell szeleteket besózzuk. Állni hagyjuk, kb. 10 percet, majd megkenjük mustárral (én angol mustárt használok, Hass termék, sokkal pikánsabb). Egy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >